Зеленски: Няма как да има преговори с постоянния руски тероризъм

Обвинението на Путин за Кримския мост било цинично
Обновена: 10 окт 2022 06:36 | 10 окт 2022 06:30, Александър Попов
111
Зеленски: Няма как да има преговори с постоянния руски тероризъм
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Володимир Зеленски отново заяви своята позиция, че е невъзможно да преговаря с Русия, предаде ДПА.

"Постоянният тероризъм срещу гражданското население е очевиден отказ на Русия за истински преговори", каза Зеленски във видеопослание тази вечер.

"Тероризмът на държавно ниво е едно от най-тежките международни престъпления“, заяви той.

Преди това руският президент Владимир Путин обвини украинското разузнаване за нападението на Кримския мост, определяйки го като "терористичен акт".

Украинският президентски съветник Михайло Подоляк нарече обвинението "твърде цинично дори за Русия".

Още по темата
"Има само една терористична държава тук и целият свят знае коя е тя", заяви той в Туитър.

Контраофанзивата

Вчера Украйна обяви, че си е върнала контрола върху 1170 квадратни километра от южната Херсонска област, откакто в края на миналия месец започна контраофанзивата си срещу руските сили, заяви говорителката на южното командване на украинската армия Наталия Хуменюк, цитирана от Укринформ.

По думите ѝ украинската армия е постигала светкавичен напредък на североизток, но усилията ѝ да унищожи здраво укрепените руски части на западния бряг на река Днепър в Южна Украйна отнемат повече време и вървят по-трудно. Тя каза в ефира на украинската държавна телевизия, че предстои още много работа за гарантирането на сигурността в отвоюваните територии в Херсонска област.

"Продължава работата по обединяването и разчистването на териториите, провеждат се и операции за стабилизиране на обстановката. В селищата, в които влизаме, има много изненади, оставени от руските окупатори", заяви Хуменюк, цитирана от Ройтерс.

"От началото на контраофанзивата до днешна дата бяха освободени над 1170 квадратни километра в посока Херсон“, допълни Хуменюк.

Украинските власти отдавна казват, че отвоюването на Херсонска област е от първостепенно значение, понеже всяка териториална загуба, която Русия претърпи там, застрашава веригите ѝ за доставки до стратегически важния Кримски полуостров, отбелязва Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мааа ти долен укър, докато си ти президент тази война няма да свърши, ти си този който я подклажда!
80
0
 
6
 
! Отговори
Точен преди 1 година
Никога не е имало до 1850 г "нация украинци". Известен е само терминът Русь, няма до 19 век понятие "киевска Русь". Тъй че няма до 19 века има само понятие руси. такова понятие украинци е измишльотина от 19 век, четете историята, пише Паисий. Киприян Български работи в Русь, в Киев, но пише руси, дори ну е знаел, че има украинци. В най-добрия случай са ги наричали новоруси или малоруси.
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преговори се водят между страни които искат преговори. От месеци слушам само поводи и от двете страни за да несе водят такива. Значи никой не иска преговори. Тогава се избивайте но не занимавайте целия сват с комплексите си. ***
78
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно, руснаците убиват украинци, щото президента им бил наркоман. Все едно нас нато да ни бомбардират щото чорапчо е руски фен.
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още вчера се знаеше, че преговори няма да има! Руските официални власти, въпреки напъните на Ердоган, кратко рекоха: "Не преговаряме с терористи!", визирайки терористичния акт срещу Кримския мост, който не го взриви баба ми, а некой от укросите
76
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
po-goliam terorist ot zelenoto narkomanche niama
75
1
 
10
 
! Отговори
azz преди 1 година
терористи нямало да преговарят с терористи....изтрещял надрюсеняк....
74
3
 
15
 
! Отговори
Поплавски преди 1 година
Гнусен украински съсел,трябва да бъдеш обесен на първия стълб от собствения си народ,който подложи на опасност и смърт.Дъртият Джо те насъсква,ти му подражаваш ***,затова ще страдат хората заради теб.
73
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е ДЕПО на всякакви нации !Чисти украинци , НЯМА !
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой пък е тръгнал да преговаря с него , кой е ''той'' , един клоун !!!Къде е Путин , къде е Зелев ?
71
0
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Яка снимка, те като на кръчма, този гледа лошо и бутилките са с водка, нали?Къде е само руската салата, солената риба и киселите краставички?
70
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофила здраво търка
69
7
 
7
 
! Отговори
Киев е основан преди 1 година
500г преди Москва. А тука разни ''разбирачи'' обясняват как украинците били руснаци... Учете бе....
68
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махайте го тоя ***, и пуснете някой, който да преговаря за мир, ще започне нещо от което няма да има връщане назад после
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен ХААХАХАААА, АЗ СЪЩО МОГА ДА ТИ ИЗКАРАМ ТАКИВА ФАЛШИВИ "ЗАМЕРВАНИЯ", КОИТО СЕ СЪЗДАВАТ С ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И МАНИПУЛАЦИЯ!
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименГЛУПОСТИ , ПРОСТО В СКАНДИНАВИЕТО, МЕСТНИТЕ ЖИТЕЛИ В МИНАЛОТО, СА БИЛИ РУСНАЦИ, ФИНЛАНДЦИ, ЛАПЛАНДЦИ,УГРИ, ДРУГИТЕ НАРОДИ СЕ ЗАСЕЛВАТ ПО-КЪСНО ТАМ, ПО ПРИНЦИП, В НАЙ-СЕВЕРНИТЕ ЧАСТИ НА СВЕТА, ВКЛЮЧИТЕЛНО И СЕВЕРНА ЕВРОПА, СА ЖИВЯЛИ И ВСЕ ОЩЕ ЖИВЕЯТ НА МЕСТА, ХОРА ОТ ЖЪЛТАТА РАСА.
65
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен АЗ ЗНАМ ТОЧНО КОГА, КАК, ОТ КОГО И ЗАЩО Е СЪЗДАДЕН ИЗКУСТВЕНИЯ УКРАИНСКИ ЕЗИК, НО ИСТОРИЯТА Е МНОГО ДЪЛГА ЗА ОБЯСНЕНИЕ! УКРАИНСКИЯ ЕЗИК, НЕ Е СЪЗДАДЕН ОТ МЕСТНИ ХОРА ОТ УКРАЙНА, А ОТ ДРУГА ВЪНШНА ЗАПАДНА СИЛА И С ПОДКРЕПАТА НА МЕСТНИ РУСКИ ПРЕДАТЕЛИ ОТ УКРАЙНА! А ИНАЧЕ, ЕСТЕСТВЕНИЯ ЕЗИК НА УКРАЙНЦИТЕ Е РУСКИ ЕЗИК, ЗАЩОТО ТЕ СА РУСНАЦИ.
64
11
 
3
 
! Отговори
ехеех преди 1 година
Тролчета, копейчиците влизат ли да пишете глупости за украйна и запада?
63
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен???????? КАК ДА НЕ СА РУСНАЦИ, КАТО СА РУСНАЦИ УКРАИНЦИТЕ И СА С РУСКИ ПРОИЗХОД, РОДНИЯ ИМ ЕЗИК, СЪЩО Е РУСКИ ЕЗИК, УКРАИНСКИЯ ЕЗИК Е ИЗКУСТВЕН ЕЗИК, КОЙТО ГО ВЪВЕДОХА ПРЕДИ ОКОЛО 20-30 ГОДИНИ И НЕ Е ЕСТЕСТВЕНИЯ ИМ ЕЗИК, СЪЩО КАКТО ОТ БЪЛГАРИТЕ НАПРАВИХА МАКЕДОНЦИ! УКРАИНЦИТЕ СА РУСНАЦИ!
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен . КАК ДА НЕ СА РУСНАЦИ, КАТО СА РУСНАЦИ УКРАИНЦИТЕ И СА С РУСКИ ПРОИЗХОД, РОДНИЯ ИМ ЕЗИК СЪЩО Е РУСКИ ЕЗИК, УКРАИНСКИЯ ЕЗИК Е ИЗКУСТВЕН ЕЗК, КОЙТО ГО ВЪВЕДОХА ПРЕДИ ОКОЛО 20-30 ГОДИНИ И НЕ Е ЕСТЕСТВЕНИЯ ИМ ЕЗИК, СЪЩО КАКТО ОТ БЪЛГАРИТЕ НАПРАВИХА МАКЕДОНЦИ! УКРАИНЦИТЕ СА РУСНАЦИ!